9e editie Golden Liftime Awards 2013

 

 

"Will Ferdy"

 

Postume award Louis Neefs

 

   

 

Will Ferdy ontvangt zijn Golden Lifetime Award 

 

Beste Paul,

Het is met bijzonder veel dank dat ik deze brief schrijf.

Ik zal aan de zo geslaagde feestnamiddag in CC. Gasthuiskapel een zeer aangename herinnering bewaren.

Het is uiteraard niet de eerste Lifetime Award die ik in ontvangst mocht nemen, maar het is wel een van de mooiste, zo niet dé mooiste die ik met fierheid bij mijn trofeeën heb geplaatst.


De plechtigheid zelf was een indrukwekkende, geslaagde en hartverwarmde aangelegenheid. Eén van de mooiste die ik in mijn lange loopbaan heb mogen meemaken.

Daarom: mijn zeer oprechte dank aan al wie met de organisatie te maken had, inzonderheid het stadsbestuur van Aarschot, voor de erkenning en de waardering die mij zo uitdrukkelijk werd betoond.

Ik denk herbij ook aan de zeer geslaagde uitvoeringen  van het Decaporkest en de schitterende begeleding van mijn liedje. Zonder de geslaagde woordbijdragen van o.a. Ro Burms en Michel Follet ter vergeten.

Met dankbare en erkentelijke groeten,

Will Ferdy 

*********

 

Persagentschap BELGA

 

 • Belga

wo 24/04/2013 - 17:57Ludwig De WolfIn Aarschot is de 9e Golden Lifetime Achievement Award voor de Nederlandstalige muziek uitgereikt aan Will Ferdy. De 86-jarige zanger was bijzonder blij met de onderscheiding en kondigde aan dat hij zijn carrière volgend jaar in schoonheid wil beëindigen. Louis Neefs werd postuum in de bloemen gezet.
Will Ferdy treedt nog steeds op, maar daar zal volgend jaar een eind aan komen. "Ik wil voorzichtig zijn en zou graag in schoonheid eindigen. Daarom heb ik me voorgenomen om in juni 2014 te stoppen met concerten", zei Will Ferdy op de uitreiking van de Golden Lifetime Awards.
De Golden Lifetime Achievement Award voor het Nederlandse lied werd de voorbije jaren uitgereikt aan Eddy Wally, Jo Vally, Will Tura, Dana Winner, Rob de Nijs, Willeke Alberti en het duo Nicole en Hugo. Dit jaar werd Will Ferdy in de bloemen gezet.
De onderscheiding is een initiatief van een aantal figuren uit de showbusiness en wordt georganiseerd met de steun van de stad Aarschot. Ro Burms is de voorzitter van het comité en Michel Follet is de peter van het event.
Louis Neefs werd geëerd met de tweede Postume Lifetime Award voor zijn bijdrage aan het Nederlandstalige lied. Louis Neefs verongelukte meer dan 30 jaar geleden met zijn auto.

 

Dagblad De Morgen

De jaarlijkse Golden Lifetime Award voor het Nederlandstalige lied wordt dit jaar toegekend aan Will Ferdy. Er wordt deze keer ook een postume award toegekend aan Louis Neefs.

 • De jaarlijkse Golden Lifetime Award voor het Nederlandstalige lied wordt dit jaar toegekend aan Will Ferdy. Er wordt deze keer ook een postume award toegekend aan Louis Neefs.

  • "

  © photo news.
  Louis Neefs (1937-1980).
  De prijs bekroont Nederlandstalige artiesten die hun stempel drukten op meer dan 40 jaar Nederlandstalige muziekgeschiedenis in Vlaanderen. Vroegere laureaten zijn Eddy Wally, Jo Vally, Willy Sommers, Will Tura, Rob De Nijs, Willeke Alberti en Nicole & Hugo.

  De prijs is een initiatief van een aantal figuren uit de showbusiness en wordt georganiseerd met de steun van de stad Aarschot. Ro Burms is voorzitter van het Awardscomité en Michel Follet peter van het gebeuren. Will Ferdy, die al 65 jaar op de bühne staat, ontvangt de prijs op woensdag 24 april in de CC Gasthuiskapel in Aarschot. Tijdens deze plechtigheid zal Will Ferdy ook een optreden verzorgen. Conny Neefs en Hugo Symons brengen een erebetoon aan Louis Neefs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

image