Na Eddy Wally, Jo Vally, Will Sommers, Will Tura, Dana Winner, Rob De Nijs, Willeke Alberti, Nicole en Hugo en Will Ferdi, Bobby Prins en Liliane Saint Pierre werd de 12de editie van de Golden Life Time Awards een volledig vrouwelijk onderonsje!

De privé-plechtigheid en de officiële overhandiging had plaats op woensdag 11 mei om 19u30 in de prachtige cultuurkapel in Aarschot. Het Golden Live-Time-orkest, olv. Sammy Decap, samen met onze Hagelandse artiesten, brengen de meest bekendste songs van deze artiesten.

Fotoreportage RondomArtikel Sabam

Mieke

Van kindster tot gewaardeerd artiest

Als Belgische schlagerzangeres ontving zij de 12e Golden Lifetime Award voor haar prachtige muziekcarrière van meer dan 45 jaar.

Ze werd op 13-jarige leeftijd ‘ontdekt’ door Pierre Kartner. Als zangeres van het levenslied, boekte zij vooral succes in de jaren zeventig. Die samenwerking zorgde voor een aantal opmerkelijke gezamenlijke opnames oa. met Pierre Kartner en Dennie Christian. In 1985 had ze in duet met Dennie Christian een hit met het nummer ‘Zaterdagavond’. In 2009 werd het nummer in opnieuw uitgebracht door Christoff en Lindsay, Dennie Christian en Mieke. Ook verscheen er een singel met de combinatie Mieke, Dennie Christian en Freddy Breck ‘Vakantie 1986’. Haar grootste hit bleek echter ‘Een kind zonder moeder’ uit 1974.

Tot de dag van vandaag is Mieke niet weg te denken uit de Vlaamse of Nederlandse hitparades! Zowel in België als Nederland staat ze wekelijks op de bühne voor een enthousiast publiek. Tijdens haar ganse carrière was Mieke goed voor een verkoop van bijna 2 miljoen platen en cd’s.

Persartikel

Yasmine

De 4de Postume Golden Lifetime Award werd uitgereikt aan weer een Vlaams artiest van eigen bodem

Yasmine, pseudoniem van Hilde Ludo Frieda Rens, (Antwerpen, 3 maart 1972 — Kontich, 25 juni 2009) was een Vlaamse zangeres, televisieomroepster en -presentatrice. Ze was bekend van programma’s als De Rode Loper en Zo is er maar één. In 1990 maakte ze haar debuut als zangeres; in 2006 verscheen haar laatste album, Licht Ontvlambaar. De Award wordt in ontvangst genomen door Anne De Baetzelier en zoontje Vincent (Yasmine was de doopmeter van Vincent)

Samantha

De derde “Uit het Oog, niet uit het hart” carriëreprijs

Samantha begon haar carrière in het liedjesprogramma Canzonissima op de BRT-televisie in 1967, waaraan onder ander ook Rita Deneve dat jaar deelnam. Tevens nam ze deel aan de Knokke Cup. Haar doorbraak kwam er in 1970, met een vertaling van het liedje Helicopter U.S. Navy 66 van Henry Mayer en Georg Bushor. Van deze single werden meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Haar grote succes werd Eviva España. Door een ongeneeslijke aandoening van het zenuwstelsel multiple sclerose is Samantha sinds 1992 rolstoelgebruiker. Hierover volgde in 2008 het autobiografische nummer Een leven vol muziek, waarin ze verwijst naar haar muzikale carrière en haar ziekte.